Využití dýmovnic pro fotografy

Autor: Tomáš
8.3.2018

Předjaří je ideální pro vytváření zajímavých uměleckých kompozic v exteriéru. Přejete si netradiční fotografie s dramatickým nádechem? Dýmovnice jsou skvělý nápad!

Jdeme se fotit

Máte v plánu fotit portréty, nebo klasické fotografie osob v plenéru? Dýmovnice do ruky vám udělají skvělou službu. Jejich umístění do prostoru za focené osoby zajistí velmi zajímavé pozadí pro vaše fotografie. Skvěle se tak budou vyjímat nejen fotky jednotlivců, ale také dvojic nebo skupinek. V přírodě má hustý dým možnost se pomalu rozvinout a nabídnout tak dostatečně hustou clonu pro část prostoru za focenou osobou. Nejen prskavky, ale také dýmovnice se dají používat i vícero způsoby.

Procházka v přírodě

Další nápad je ihned nasnadě – dvojice, která se prochází krajinou. Dejte každému do ruky dýmovnici a najednou máte další atmosféru fotografie, která se skvěle hodí pro reprezentativní fotky. S dýmovnicí v ruce můžete fotit netradiční módní kolekci, výtvory make-up artistů, nebo třeba výsledky kreativní práce kadeřníka. Stále bude zaostřeno na focenou osobu, ale pozadí nebude jednolité. Barev, které pro focení můžete použít, přitom vyzkoušejte co nejvíce. Lze je také libovolně kombinovat.

Produktové fotografie

Samostatnou kapitolou je tvorba fotek pro konkrétní produkty. I zde je možné využít dýmovnice do ruky. Fotit lze kromě exteriéru také v rozlehlých halách, kde si snadno nastavíte osvětlení daného produktu. Dýmovnici zapalte a umístěte ji za focený produkt. Během minuty, kdy bude dým vytvářet zajímavé kompozice, tak máte možnost tvořit originální snímky, které upoutají pozornost zákazníků.

Dýmovnice do ruky můžete vzít také na svatební focení. Každý z novomanželů může držet jednu a při společné procházce bude dým tvořit příjemný kontrast k oblečení a okolnímu prostředí. Vaše fotografie budou skutečně působivé.