Pyrotechnické řady, aneb konec obrázků na obalech?

Autor: Michal
10.11.2019

Patříte k zákazníkům, kteří vybírají pyrotechniku podle zajímavých obrázků na obalu, nebo pečlivě studujete každé video a efekty ohňostroje?  Pokud patříte k první skupině, a hledáte ohňostroj např. jako dárek s co nejoriginálnějším názvem a obrázkem, pak jistě vybíráte mezi ohňostroji s  názvy: FrikulínOhnivá sviněSexy miseKung-fu morče nebo Šulibrk. V budoucnu však budete mít nejspíš problém takový ohňostroj pořídit. Největší dovozce v ČR Klasek trading s.r.o. se po velkém úspěchu řady DUMBUM rozhodl jít cestou, kdy obrázky zcela nahradí právě značkou jednotlivé řady.

Tuto změnu již před několika lety provedla také PANTA pyrotechnics, přičemž jejich nadčasovost znamenala postupné snižování prodeje. Jelikož na každém z jejich ohňostrojů bylo pouze logo firmy a lidé nevěděli, podle čeho se orientovat a jak si ohňostroj vybrat. Zda-li se dovozce Klasek s.r.o. rozhodl správně, nebo špatně zatím nevíme, věříme však, že se podaří navázat na úspěšné řady, které již fungují několik let a výrobky budou lákat zákazníky i nadále. Nejzajímavější se nám zatím jeví řada NEW IDENTITY SERIES, která sice odstranila z obalů zvířátka a obrázky, nahradila je však velice moderními fotografiemi a ohňostroje působí velmi designově, navíc samotné složení efektů je o to zajímavější.

Již minulým rokem jste si mohli všimnout, že se objevily ohňostroje z nových řad s názvy BEST PRICE nebo BEST PRICE FROZEN a ke klasickým řadám DUMBUM, SIGNATURE RANGE a FIREWORKS SHOW tak ještě přibyly další. Letos se tak můžete tešit na nové řady s názvy NEW IDENTITY SERIES, PYROTECHNOLOGY, KING OF FIREWORKS, PROFISHOW nebo dokonce SCREAM.


A čím jsou vlastně tyto pyrotechnické řady vlastně speciální a podle čeho vybírat?

DUMBUM- řada vznikla z petard DUMBUM (P6A11), které obsahovaly maximální povolené množství pyroslože a to 5g NEC. Postupně vznikaly další produkty, které se staly také velmi žádané, dosud se jedná o nejoblíbenější a nejhlučnější pyrotechniku s názvem DUMBUM.

BEST PRICE- jak už z názvu vyplývá, tyto ohňostroje se vyznačují nejnižší cenou, která je o 15% nižší než u běžných produktů, to však nemá žádný vliv na jejich kvalitu. Tato řada byla v roce 2019 rozšířena o sérii FROZEN a o rok později o sérii WILD.

SIGNATURE RANGE- Všechny výrobky z této řady se vyrábí ve speciální továrně, kde je kladen důraz na kvalitu. Jedná se tedy o opak řady BEST PRICE, výrobky jsou obvykle o 20% dražší, efekty jsou však o poznání lepší jelikož obsahují více složí než běžné produkty.

To znamená, že:
20mm má 12g a standartní 20mm baterie jen 9g
25mm má 18g a standartní 25mm baterie jen 12g
30mm má 28g a standartní 30mm baterie jen 18g

NO SOUND-v překladu se jednáooznačení ,,žádný“, tento překlad není sice úplně přesný, o to se však tato pyrotechnika stává populárnější právě mezi zákazníky, kteří hledají méně hlučné ohňostroje. Na své si tak přijdou především majitelé pejsků, hluk je totiž v porovnání s klasickými ohňostroji zcela minimální. Tuto pyrotechniku můžete nalézt v prodeji také v chovatelských potřebách.

NEW IDENTITY SERIES- v roce 2019 došlo ke změně firemní identity výrobce, jakožto připomenutí k této zásadní změně vznikla právě tato série, která se vyznačuje speciálními efekty a výjimečným designem, který se zcela odlišuje od ostatních produktů zábavné pyrotechniky.

SCREAM-tato řada se vyznačuje hlasitým hvízdáním, mezi nejpopulárnější výrobky patří pískající raketky nebo raketomet. Všechny produkty z této řady budou uvedeny na trh v roce 2020, čekáme na jejich naskladnění.

FIREWORKS SHOW-nejširší nabídku velkých ohňostrojů můžete nalézt pod označením FIREWORKS SHOW, jedná se o pyrotechnické baterie, které jsou určeny všem, kteří chtějí zapálit ohňostroj a o nic víc se nestarat. Tyto ohňostroje rozzáří oblohu na několik minut, vyznačují se svou délkou, snadnou obsluhou a příznivou cenou. Velice žádané jsou nejenom na Silvestra, ale také během roku na různé oslavy či svatby.