Při jakých příležitostech odpálit ohňostroj?

Autor: Tomáš
9.3.2018

Zábavní pyrotechnika už dávno není součástí oslav příchodu dalšího roku, i když ano, je toho stále nedílnou součástí. Po ohňostroji ale saháme i v mnoha jiných životních okamžicích, i proto jsou petardy nebo rachejtle k dostání prakticky po celý rok. Bezesporu se nejedná jenom o způsob, jak zahnat zlé duchy, jako to dělali Číňané před dvěma tisíci lety, kdy s tímto vynálezem přišli. Pojďme si zmínit další situace, kdy se odpálení ohňostroje víc, než hodí.

Narození dítěte

I když se říká, že narození dítěte by se mělo především hodně zapít, aby bylo zdravé (ať už je to holka nebo kluk), ale proč oslavám narození dítěte nedát pomyslnou třešničku na dort? A tím může být třeba ohňostroj, který můžete odpálit doma na zahradě (pokud se v okolí nic nenachází a jste v dostatečné vzdálenosti) nebo za domem na podobném volném prostranství.

A pokud jste do narození potomka nevěděli, jakého je pohlaví, můžete tímto hezky dát ostatním najevo, jestli je to holčička nebo kluk. Buďto se na nebi rozprsknou červené rachejtle nebo modré. A tajemství může být hezky odhaleno.

Svatba

Stejnou veledůležitou a životní událostí je svatba. Proč i tomuto okamžiku nevdechnout trochu větší šmrnc? Navíc fotografie, které jsou vyfocené s dýmovnicí v pozadí, jsou víc než nádherné a jen tak někdo je nemá.

Samozřejmě opět je nutné dbát na bezpečnost. V současné době se volí místo ohňostrojů hlavně prskavky, se kterými se trochu lépe manipuluje, navíc se mohou zapalovat prakticky neustále, dokud nebudou fotky takové, jaké si člověk představuje. Ovšem takový ohňostroj – to je jiná podívaná!

Životní jubileum

Ať už oslavujete třicátiny, padesátiny nebo osmdesátiny, každému takovému životnímu jubileu může předcházet ohňostroj, nebo ho může doprovázet. Samozřejmě se nemusí rozprsknout na nebesích jenom v okamžiku, kdy se slaví kulatiny, ale můžou se tímto způsobem oslavovat prakticky každé narozeniny.

Další tipy na články:

·         Ještě lepší fotky z oslavy?

·         Jak správně používat dýmovnice v rukou

·         Hledáte barevné dýmovnice na focení, které můžete drže v ruce?