Používání dýmovnic při focení už není neobvyklé. Volte však dýmovnice s rukojetí

Autor: Michal
15.1.2019

Být fotografem v dnešním světě není zrovna snadné. Velkou konkurencí se stávají začínající, amatérští jedinci, kteří nabízí poměrně hezké fotky za nízké ceny. Abyste v konkurenčním boji obstáli a při výběru svatebního nebo narozeninového fotografa si pár vybral právě vás, vyplatí se přijít s něčím zajímavým. Co třeba svolit k focení s dýmovnicemi?

Je sice pravdou, že používání zábavní pyrotechniky při focení už není nic neobvyklého, ale stále se najdou fotografové, kteří se používání zábavní pyrotechniky vyhýbají. Třeba je máte i vy ve svém okolí. Pokud ano, mohla by to pro vás být výhoda. V takovém případě by stačilo koupit si dýmovnice do ruky s rukojetí a můžete se pustit do originálního focení, které nebude mít v okolí obdoby.

Když dýmovnice do ruky, tak s rukojetí

Pokud jste se rozhodli trochu zpestřit vaše výsledné fotografie, je načase pořídit si dýmovnice, které tuto roli zastanou. Dýmovnice zpravidla volte s rukojetí. Sice jsou veškeré dýmovnice určené na držení v rukou, ale po nějaké chvíli po vzplanutí vás začnou pálit. Proto při výběru volte dýmovnice s rukojetí, díky které bude daleko snazší, a hlavně bezpečnější pořídit si výjimečně krásné fotografie.

Dýmovnice s rukojetí nejsou jen bezpečnější, ale také poskytnou více času na pořízení jednotlivých snímků. Zahřátá dýmovnice totiž tolik nepálí jako ta, která postrádá zmiňovanou rukojeť.

Dýmovnice součástí svatebních i narozeninových fotografií

Ptáte se, k jakým snímkům jsou dýmovnice určeny? Existují příležitosti, na které se hodí nejvíce? Obecně platí, že dýmovnice mohou zpestřit kdejakou událost. Ať už mluvíme o svatbě, narozeninách nebo například o partnerském focení – ve všech případech dokážou vtisknout fotografiím naprosto jiný, sympatický a nevšední vzhled.

Ovšem i při focení pamatujte na jedno – stále se jedná o zábavní pyrotechniku, proto dbejte na zásady bezpečnosti, ať předejdete nehodám s ne zrovna dobrými scénáři.

Další články ohledně dýmovnic: