Ostraváci se novoročního ohňostroje dočkají, slíbila radnice

Autor: Tomáš
15.3.2019

I když se naše vláda snaží zvládnout boj s novým typem onemocnění, velká města se už připravují na novoroční oslavy. Prakticky v každém městě je tématem diskuze novoroční ohňostroj – je otázkou, v jakém městě u nás se vlastně uskuteční. Zatímco pražský magistrát dal od této tradice ruce pryč z důvodu úspory financí, ostravská radnice ohňostroj svým občanům slíbila. A to i v případě, že by nadále platila striktní hygienická opatření v souvislosti s koronavirem. Prý ohňostroj bude, i kdyby se lidé měli dívat z oken!

Je sice pravdou, že se plány mohou ještě pozměnit. Zatím to ale vypadá, že novoroční ohňostroj se v Ostravě-Jihu opravdu uskuteční. I zde se o ohňostroji mluví jako o oslavě života a o jakési tradici, kterou by nový typ onemocnění neměl zničit.

Ohňostroj jako tradiční oslava příchodu nového roku

Jak již bylo nastíněno, ostravská radnice a vedení města Ostravy je toho názoru, že ohňostroj k novému roku zkrátka patří. Je to tradiční oslava příchodu dalšího roku, který jistě bude také plný překvapení a hezkých, také těch smutnějších chvil.

I když i Ostravu trápí ztráty příjmů, které vznikly v souvislosti s čínskou nákazou, nehodlá stejně jako Praha vzít občanům jejich radost – zejména tedy dětem, které se na novoroční ohňostroj těší snad nejvíce.

Zatím se shání firma, která by ohňostroj měla na svědomí

Aktuálně je příprava oslav nového roku v tom stádiu, že se shání firma, která se zaměřuje na zajišťování pyrotechnických show. Jinými slovy se hledá společnost, která by se postarala i o samotný ohňostroj, který v Ostravě-Jihu vypukne při novoročních oslavách.

Je nyní otázkou, jaká firma bude vybrána, ostatně je stejně tak otázkou, jak bude novoroční ohňostroj vypadat a kolik bude vlastně stát. Je možné, že bude o něco levnější než v uplynulých letech, ale to je opravdu jenom otázka spekulací.