Ohňostroje Ostrava

Autor: Tomáš
20.3.2020

Ohňostroj v Ostravě je součástí každoročních novoročních a silvestrovských oslav. Zpravidla se koná v Ostravě-Hrabůvce a pokaždé přiláká stovky, ne-li tisíce diváků, kteří se tímto způsobem loučí s minulým rokem, a naopak vítají rok zbrusu nový a nadcházející. Mluvíme tu o velkolepé podívané, která sice trvá jenom pár minut, ale vzpomínáme na ni po celý dlouhý rok. Je to tak jeden z nejlepších způsobů, jak mohou vyvrcholit silvestrovské oslavy a jak může započat něco nového.

Bojíte se velkých akcí a raději si uspořádáte novoroční ohňostroj s přáteli na chatě nebo zahradě? Mrkněte na naše skvělé a bezpečné ohňostroje:


Ohňostroj v Ostravě 1. 1. 2021

Novoroční ohňostroje pro rok 2021 jsou stále v mnoha městech velkým otazníkem. Ostrava se však rozhodla neochudit občany o tradiční oslavu nového roku. I kdyby se lidé měli dívat jenom z oken, novoroční ohňostroj v této části republiky vypukne. Oslovování firem zajišťujících pyrotechniku začalo už koncem léta 2020.

Ohňostroj v Ostravě 1. 1. 2020

Novoroční ohňostroj v Ostravě-Hrabůvce oslavující příchod roku 2020 byl už desátou pestrobarevnou show v pořadí, která se z této části Ostravy odpálila. A stejně jako v předcházejících letech, i onen rok se na velkolepou a oslňující podívanou přišly podívat desítky tisíc lidí z blízkého i širokého okolí.

Barevná show, která zahájila rok 2020, trvala rovných patnáct minut. Praskání barevných petard bylo doprovázeno zahraničními i českými skladbami. Poslední část uzavřela píseň zazpívaná Karlem Gottem, na kterého se během ohňostroje vzpomínalo.

Ohňostroj v Ostravě 1. 1. 2019

Vyvrcholením nového roku v Ostravě byl i 1. 1. 2019 ohňostroj, jenž se odpálil z několika míst u kruhového objezdu v Ostravě-Jihu. Oproti předcházejícím letům se ohňostroj odpaloval z devíti místo ze tří odpališť, o to větší a úchvatnější podívaná to byla. Ohňostroj byl samozřejmě i vysílán živě prostřednictvím sociálních sítí, aby ti, kteří se nemohli osobně zúčastnit pestrobarevné prskající podívané, nebyli o nic ochuzeni.

Zajímají vás informace o ohňostrojích v jiných městech?