Ohňostroje Olomouc

Autor: Tomáš
10.12.2019

Součástí novoročních oslav je také ohňostroj, který přiláká do Olomouce každým rokem spoustu zvědavců a nadšenců. Jedná se o tradiční zakončení starého roku a oslavu příchodu toho nového, který je pro každého jedním velkým otazníkem. Jak se novoroční ohňostroje v Olomouci vryly do povědomí lidí? Jakou několikaminutovou krásu jsme mohli na obloze první lednový den sledovat v posledních letech?

Bojíte se velkých akcí a raději si uspořádáte novoroční ohňostroj s přáteli na chatě nebo zahradě? Mrkněte na naše skvělé a bezpečné ohňostroje:


Ohňostroj v Olomouci 2021

Tradiční novoroční ohňostroj v Olomouci se výjimečně na začátku roku 2021 na nebi nerozsvítil. Stejně jako v mnoha jiných městech České republiky, i zde se od tradice upustilo kvůli zhoršující se epidemiologické situaci v zemi. Navíc vládní nařízení na silvestrovskou noc stanovila zákaz vycházení, také bylo omezeno shromažďování.

Zatímco v několika městech se hledal náhradní termín, v Olomouci tomu tak nebylo. S žádnou náhradní variantou se tedy nepočítá.

Ohňostroj v Olomouci 2020

Rok 2020 se však zahájil zcela tradičně. Přichystány byl velkolepý program, se kterým šel ruku v ruce i novoroční ohňostroj. Doprovodný program byl přizpůsoben i rodinám s dětmi a zakončen byl světelnou show, která se k nebi snesla v šest hodin odpoledne. Nejkrásnější pohled byl z Horního náměstí v Olomouci, kde se ostatně všichni nadšenci a zvědavci sešli, aby společně sledovali každoroční, novoroční podívanou.

Ohňostroj v Olomouci 2019

Stejně jako v jiných městech se ohňostroj roku 2019 nesl ve znamení nejznámějších skladeb od skupiny Queen, nebylo tomu jinak ani v Olomouci. Zde se světelná show vznesla k nebi za doprovodu pravděpodobně nejpůsobivější skladby Bohemian Rhapsody, což byl ostatně i název dlouho očekávaného snímku, který byl toho roku zároveň jedním z nejsledovanějších v českých kinech.

Součástí ohňostroje byly samozřejmě barevné světelné efekty, které létaly až do výšky šedesáti metrů. Centrum města bylo díky této velkolepé podívané naprosto zaplněné.

Zajímají vás informace o ohňostrojích v jiných městech?