Ohňostroje Hradec Králové

Autor: Tomáš
10.8.2019

Co neoddělitelně patří k novoročním oslavám? Co se pojí s posledním dnem v roce a s nocí, která nezná svého konce? Je to novoroční ohňostroj, který se stal jistou novoroční tradicí i v Hradci Králové. Ani Hradec Králové není městem, kde byste první lednový den nemohli na nebesích spatřit unikátní podívanou, která sice trvá jen pár minut, ale zanechá ve vás nezapomenutelný zážitek. Jaké byly novoroční ohňostroje v Hradci Králové v posledních letech?

Ohňostroj v Hradci Králové 2021

V Hradci Králové si každým rokem nenechává ujít ohňostroj několik desítek tisíc lidí. Ti se zpravidla schází na Velkém náměstí, odkud se pozoruje obdivuhodná podívaná. Rok 2020 však nadcházejícímu ohňostroji zrovna dvakrát nepřál. Takřka po celý rok jsme se museli potýkat s pandemií koronaviru, i proto se radnice města rozhodla přesunout novoroční ohňostroj na později. Leden 2021 se tak v Hradci Králové po dlouhých letech nenesl ve znamení světelné show na nebi.

Bojíte se velkých akcí a raději si uspořádáte novoroční ohňostroj s přáteli na chatě nebo zahradě? Mrkněte na naše skvělé a bezpečné ohňostroje:

Nemusíte se však obávat, že byste o nezapomenutelný zážitek přišli. Nově se ohňostroj přesunul do období prázdnin, kdy snad epidemie poleví i díky aktuálně probíhajícímu očkování.

Ohňostroj v Hradci Králové 2020

Oslavy roku 2020 se však nesly ve zcela jiném duchu. Byly plné blahopřání, radosti, popíjel se punč i čaj a lidé nemuseli nosit roušky. Stejně tak vypukl i ohňostroj, a to po šesté hodině odpolední. Jako v uplynulých letech, i v roce 2020 se pozoroval z Velkého náměstí, odkud je na něj nejkrásnější výhled.

Krásnému slavnostnímu ohňostroji, který byl v roce 2020 na téma “140. výročí narození architekta Josefa Gočára” předcházela působivá projekce na velkoplošné obrazovce na náměstí. Filmová projekce probíhala nonstop až do vypuknutí novoroční světelné podívané.

Ohňostroj v Hradci Králové 2019

S punčem a čajem, také s čočkovou polévkou přinášející peníze se lidé první lednový den roku 2019 sešli opět na Velkém náměstí v Hradci Králové, kde přivítali nadcházející rok. Připraven byl zajímavý program, jehož vyvrcholením bylo odpálení novoročního ohňostroje přesně v 18 hodin.

Zajímají vás informace o ohňostrojích v jiných městech?