Ohňostroje České Budějovice

Autor: Tomáš
10.9.2019

Stejně jako se s vánočními svátky, které oslavám nového roku předchází, pojí řada tradic a zvyků, podobně je tomu i v případě silvestrovských a novoročních oslav. Nejen, že se lidé schází se svými nejmilejšími a rekapitulují si celý uplynulý rok, ale také se těší na ohňostroj, který každým rokem vypukne v Českých Budějovicích. Ohňostroj v Českých Budějovicích je každoročně velkolepou podívanou, jež se rovná ohromné světelné show zanechávající v našich srdcích nezapomenutelný dojem.

Ohňostroj v Českých Budějovicích 2021

Začátek roku 2021 se nesl v mnoha městech v pochmurném, poměrně tichém duchu z důvodu aktuálně panující koronavirové pandemie. Ani v Českých Budějovicích tomu nebylo jinak. Upustilo se od velkolepých novoročních oslav i světelné show na nebesích, a to i kvůli nastoleným vládním opatřením zakazujícím opouštění domova po deváté hodině večerní.

Bojíte se velkých akcí a raději si uspořádáte novoroční ohňostroj s přáteli na chatě nebo zahradě? Mrkněte na naše skvělé a bezpečné ohňostroje:

Ohňostroj v Českých Budějovicích 2020

Jako by se ale tušilo, co roku 2020 přijde. V Českých Budějovicích totiž novoroční oslavy konané prvního lednového dne roku 2020 měly pořádné grády! Světelná show se pustila k nebi po šesté hodině večerní a rozzářila tak nebe nad soutokem Vltavy a Malše.

Novoroční podívaná byla plná světelných vějířů a trvala dohromady čtrnáct minut. Samozřejmě byla za hudebního doprovodu, který byl složen ze skladeb Antonína Dvořáka. Tentokrát se střílelo od zdejší hvězdárny.

Ohňostroj v Českých Budějovicích 2019

Rok 2019 byl v něčem přelomový. A to konkrétně v tom, jak vypadaly novoroční období v Českých Budějovicích. Právě prvního lednového dne roku 2019 se zde opět k nebesům snesl novoroční ohňostroj. Bylo tomu tak po dlouhých deseti letech. Město za něj zaplatilo přes 200 tisíc korun a o efekty opravdu nebylo nouze. Některé z nich měly dokonce svoji premiéru.

Novoroční ohňostroj v Českých Budějovicích roku 2019 trval přibližně deset minut.

Zajímají vás informace o ohňostrojích v jiných městech?