Ohňostroje Brno

Autor: Tomáš
10.4.2020

Pestrobarevné ohňostroje patří k tradičním oslavám příchodu nového roku. Ve statutárním městě Brně se však o novoroční oslavy stará každá část samostatně. Svůj ohňostroj připravuje část Brno – Kohoutovice, také Brno – Bosonohy či Brno-Žebětín.

Brno se také nově řadí k městům, které preferují tišší způsob oslav příchodu nového roku. Tím je videomapping, který se poprvé konal 1. 1. 2020 na náměstí Svobody a který byl krapet jiným rozloučením s předcházejícím rokem a oslavou toho nadcházejícího.

Ohňostroj v Brně 1. 1. 2021

Jak budou probíhat oslavy nového roku v brněnské metropoli zatím není jasné. Aktuální epidemiologická situace stále ještě míchá kartami. Zatím nelze predikovat dopředu, jaká protiepidemiologická opatření budou v tu chvíli platit a k jakým akcím vlastně dojde.

Bojíte se velkých akcí a raději si uspořádáte novoroční ohňostroj s přáteli na chatě nebo zahradě? Mrkněte na naše skvělé a bezpečné ohňostroje:


Ohňostroj v Brně 31. 12. 2019 – 1. 1. 2020

Začátek roku 2020 se v Brně obešel bez pestrobarevné podívané, která patří k novoročním tradicím. Místo ohnivé světelné show, která se do té doby odpalovala z konečné zastávky v ulici Osová, Brňané oslavili příchod nového roku trochu tišeji, a sice formou videomappingu. Silvestrovský organizovaný program vypuknul na náměstí Svobody a byl naprostou novinkou.

Brno bylo v roce 2020 výjimkou. Všechna ostatní okresní města Jihomoravského kraje ohňostroj připravila, jen Brno se světelné show vyhnulo (svou vlastní světelnou show připravila jen část města Brna – Kohoutovice).

Ohňostroj v Brně 31. 12. 2018 – 1. 1. 2019

Novoroční oslavy si vzaly do svých rukou především jednotlivé části statutárního města Brna. Přesně o půlnoci vypukl ohňostroj v Brně-Žebětíně, kde se navíc uskutečnilo i silvestrovské setkání pod vánočním stromem na Křivánkově náměstí. Svůj ohňostroj připravilo i Brno-Bosonohy, které taktéž spustilo pestrobarevnou oslnivou show přesně po úderu půlnoci.

Soutěžní fotografie 

1. BRNO-festival ohňostrojů IGNIS BRUNENSIS

Fotografii ohňostroje u Brněnské přehrady, z festivalu ohňostrojů IGNIS BRUNENSIS nám zaslal Tomáš Vosička

Zajímají vás informace o ohňostrojích v jiných městech?