Kulové pumy nebo single shoty?

Autor: Michal
10.7.2019

Velice oblíbenou zábavní pyrotechnikou byly vždy kulové pumy

Papírový moždíř, do kterého se postupně vkládají a poté odpalují hnědé papírové válečky, každý po odpálení navíc vytvoří na nebi jiný pyrotechnický efekt. Víte, o čem je řeč? Jistě že ano, kulové pumy byly totiž tak populární, že každý rok docházelo k jejich vyprodání. Ještě aby ne, cena 12ks kulových pum s výmetníkem vycházela na pohádkových 149,-, za tuto cenu jste dostali x minut kvalitní zábavy. Pokud však došlo k selhání, či špatné manipulaci s výrobkem, což byl velmi častý problém, mohli jste si způsobit nepříjemný úraz.

Kulové pumy Jankovy gule 12ks- výroba ukončena 

Single shot SIGNATURE RANGE, náhrada za kulové pumy

Zákaz a ukončení výroby

Z  bezpečnostních důvodů EU zakázala veškerou výrobu znovu nabíjecích kulových pum, zákazníci tak na pár let přišli o možnost odpalování této oblíbené zábavné pyrotechniky. Tento zákaz však vedl k vylepšení tohoto produktu a odstranění stávajících problémů s bezpečností.

Vznik single shotů jako náhrada za kulové pumy

Nově vznikly přednabité kulové pumy (single shoty). Každý single shot obsahuje jednu kulovou pumu, která v závislosti na průměru moždíře vystřelí do určité výšky a vytvoří na nebi různobarevný efekt. Na našem eshopu mohou zákazníci vybírat podle velikosti, v nabídce jsou single shoty od 20mm do 50mm. Balení single shotů většinou obsahuje 4ks kulových pum, každá má svůj výmetník, který však není znovu použitelný, jako tomu bylo v minulosti, tím se výrazně snižuje riziko vzniku nebezpečí. Velkým mínusem je však cena single shotů, ta je mnohonásobně vyšší než v případě kulových pum. Pokud však vlastníte průkaz odpalovače ohňostrojů, napište nám o ceník profesionálních pum, velikosti začínají u 50mm a končí na 150mm.

 150mm kulová puma- prodej na průkaz odpalovače

Pokud chcete vyzkoušet přednabité kulové pumy a nemáte s nimi žádné zkušenosti, doporučujeme single shot THUNDER FLOWER, pokud již nějaké zkušenosti máte a hledáte ty nejkrásnější efekty, určitě sáhněte po Single shot SIGNATURE RANGE.