Videomapping místo ohňostroje aneb konec pyrotechniky v Čechách?

Autor: Michal
26.8.2019

Vítejte na našem pyrotechnickém blogu, zaměřeném jak už název napovídá na pyrotechniku, ohňostroje, rachejtle, rakety a veškeré další produkty, které naleznete na našich stránkách PyroSR.cz

Proč jsme se rozhodli psát právě blog a nenatáčet třeba videa na youtube?

Pyrotechnika jako taková je poměrně komplikovaná na propagaci a s tím souvisí i různé druhy zákazů a omezení, se kterými se setkáváme každý den. Youtube nakazuje před videi dávat upozornění o nebezpečí při odpalování, facebook zakazuje slovo pyrotechnika a ohňostroje, stejně tak i google a další kanály, vzniká nám zde cenzura o které nikdo z vás ani nejspíš netuší. Ohňostroje či pyrotechnika se nejspíš v dalších letech dočká úplného zákazu nebo obrovských omezení, které už zavádí mnoho měst po celé ČR. Například před týdnem jste mohli slyšet o tom, jak hlavní město Praha rozhodlo jednohlasně o tom, že místo klasického novoročního ohňostroje jej nahradí videomapping.

 Že nevíte co videomapping je a nikdy jste o tom neslyšeli? Nevadí!

Pokud totiž nebudete v přesně danou dobu (tedy silvestrovskou půlnoc) na předem daném místě, tak o něm ani slyšet nebudete, jedná se totiž o promítání na budovu pomocí laserů a za doprovodu hudby, které je naprosto šetrné k životnímu prostředí a hlavně ke zvířatům. Celá Praha tak ani nebude vědět, že už vlastně nový rok nastal. Pokud se však budete chtít pokochat touto podívanou, připravte se na zástupy lidí, možná i z okolních měst, které tato nevšední podívaná přiláká. Kdo z vás by přece nechtěl vzít svého čtyřnohého mazlíčka na náměstí a spolu s ním přivítat za znění uklidňující hudby příchod nového roku?

Patříte právě k lidem, kteří si na předchozí otázku v duchu odpověděli jedno velké NE?

Pak pokračujte s klidem v duši dále ve čtení našeho blogu a dozvíte se víc ze světa pyrotechniky, poradíme vám různé vychytávky při odpalovaní ohňostrojů, sestavíme si vlastní ohňostroj, dozvíte se více o dodavatelích pyrotechniky (Klásek, Panta, Tarra a další), rozebereme si jejich výrobky a hlavně o nás budou číst nejenom příznivci rachejtlí, ohňostrojů a hlučných petard ale i pejskaři a všichni ti, kteří jsou proti pyrotechnice. Právě tito lidé si pak sáhnou do svědomí, kolikrát nechali své mazlíčky čekat v bytě o velikosti 1+0 celý den, aniž by je šel někdo vyvenčit. A že pak stejně někdo přišel a vyvenčil je? Mazlíček je přece zvíře a potřebuje pohyb na prostorné zahradě a že se mu říká domácí? Tak v tom případě by jste si měli pořídit raději králíčka nebo morče. Oproti celoživotnímu týrání zvířat (hlavně velkých psů, kteří jsou zavření celý život mnohdy ani ne ve 40 metrech čtverečních) je takový 15-ti minutový randál, který jde od sousedova ohňostroje jednou v roce na Silvestra to nejmenší, co může vašemu miláčkovi vadit, nemyslíte?

A abyste si nemysleli, že jsme jen negativní nebo příliš kontroverzní blog, chystáme pro vás již brzy článek, zaměřený na nejznámější a nejhlučnější řadu (značku) DUMBUM, která v posledních letech zažila obrovským BOOM i přes to, že právě původní petardy DUMBUM (P6A) s 5ti gramy pyroslože jsou již zakázány a nevyrábějí se.