Jak vybrat ohňostroj

Autor: Michal
20.2.2019

Oslavy nového roku se blíží nebo jen chcete zpestřit svou narozeninovou oslavu? Ohňostroj je rozhodně skvělou volbou! Zábavní pyrotechnika se stává velice častou součástí různých oslav, ať už mluvíme o zmiňovaných narozeninách nebo o svatebních hostinách. Zkrátka je to součást každé oslavy důležitého nebo zlomového okamžiku v životě. Pokud se nějaká taková událost blíží, nabízí se otázka, jak ohňostroj vlastně vybrat.

Rozhodující je samozřejmě cena

Při výběru vhodného ohňostroje hraje roli rovnou několik věcí. A sice svou roli hraje kupříkladu to, jaká je cena ohňostroje. Finance jsou zkrátka rozhodující v mnoha aspektech života, a to i v tomto případě. Pokud si nemůžete dovolit kompaktní ohňostroj, vystačit si budete muset s drobnými petardami, které najdete v obchodech. Jestliže však máte k dispozici kolem dvou až šesti tisíc, takový kvalitní kompaktní ohňostroj si dopřát můžete. Jejich kvalita i zážitek z nich bude opravdu skvělý!

Jak dlouho budou petardy praskat?

Dalším rozhodujícím kritériem je délka ohňostroje čili to, jak dlouho budou petardy na nebesích praskat. Pokud si vzpomínáte na městské novoroční ohňostroje, ty mají i deset, patnáct minut. Chcete je mít takto dlouhé nebo vám postačí tři až pět minut podívané? Samozřejmě čím delší ohňostroje budou, tím vyšší cena bude. Pokud tedy nesvolíte k menšímu počtu ran – tím by však došlo k nižší kadenci a k nižší intenzitě ohňostroje.

Jakou bude mít ohňostroj gramáž?

Co je také důležitým údajem a co také rozhoduje při koupi ohňostroje, je jeho gramáž, respektive množství složek. Od tohoto kritéria se odráží i cena. Čím vyšší gramáž, tím vyšší cena, ale také tím bohatší a vyšší efekty. Pokud tedy toužíte po bohatém a velkém ohňostroji, vysokou gramáž vyhledávejte. Jen ta vám zaručí skutečně mohutný ohňostroj.