Jak vybrat ideální hudbu k ohňostroji

Autor: Tomáš
9.3.2018

Nejedna oslava vyvrcholí ohňostrojem. Pokud k tomu dojde, je to opravdu působivá podívaná, která v lidech zanechá ještě dlouho jisté emoce. Pokud i vy patříte k jedincům, kteří svatbu nebo narozeniny chtějí zábavní pyrotechnikou zpestřit, vyplatí se strávit čas i výběrem hudby, jež při jeho zapálení bude hrát. Ohňostroj je sice hezký, ale s hudbou je to zcela jiný zážitek.

Rozhoduje typ ohňostroje

Není pochyb ani sporu o tom, že hudba nakonec umocní pocit, který ohňostroj v lidech vyvolá. Abyste však vybrali opravdu vhodnou skladbu, měli byste se nejdříve podívat na typ zábavní pyrotechniky. Budou to dynamické odpaly petard nebo se spíše bude jednat o rychlý spád “prskanců” na obloze? Od toho se odpíchnou skladby, které se buď ponesou v rytmickém tempu, nebo budou naopak táhlé a pomalé. Vždy by však mělo zůstat jedno – začínat se má pomalým nástupem a končit vyvrcholením.

Jedná se o oslavu výročí nebo narozenin?

Rozhodující je také účel oslavy. Jedná se o oslavu kulatých narozenin, slaví se výročí nebo je to svatba, která spojila životy dvou lidí do jednoho? Zatímco svatební mejdany si zaslouží spíše romantické skladby, narozeninové oslavy mohou být po stránce hudby trochu odvážnější a meze si klást nemusí. Ohňostroj mohou doplnit i rychlé, svižné pecky.

Na věku oslavenců záleží

Že se jedná o narozeninovou oslavu? Pak je důležité zvolit hudbu na základě věku. Padesátníci neocení písničky z dílny moderních DJů, ale naopak skladby v podobě “Jahody, mražený” či další kultovní hity. Ale na rozdíl od nich třicátníci se zase podobným písničkám stranit nebudou.

Pokud však oslavence znáte jako svoje boty, pravděpodobně znáte i jeho nejoblíbenější písničku. Proč mu nezahrát právě tu, která v něm probudí spoustu emocí?

Další zajímavé články:

  1. Proč mít na svatbě svatební ohňostroj
  2. Ohňostroje jsou skvělý tip na oslavu, jak si rozzářit noční oblohu
  3. Ohňostroje součástí každé slavnostní události. Při výběru hraje roli jeho délka