Jak na originální fotografie? Povolejte na pomoc prskavky i dýmovnice

Autor: Tomáš
20.12.2018

Chytrý mobilní telefon má již v dnešní době každý. Ti, co mají zálibu ve focení, disponují někdy i šikovnějším fotoaparátem. Technika však není vše a záleží na vašich schopnostech a také kreativitě, abyste se při pořizování fotografií od ostatních odlišili. Pokud se vám nechce příliš investovat do vybavení, ale přejete si originální díla, vyzkoušejte tyto tipy.

Zahalení do dýmu

Dýmovnice do ruky je cenově dostupná a pro focení zcela ideální. Používejte jí jen v místech, kde neomezujete ostatní. Samozřejmostí je vyhnout se silnicím a místům, která obývá více lidí. Tam byste akorát mohli kolemjdoucí ohrozit nebo jen pořádně rozčílit.

Na trhu seženete hned několik barev dýmu, proto se rozhodněte, který bude pro váš styl focení ideální. Dokonale se taková pomůcka hodí například na závodiště, kde se zrovna závody nekonají a máte tak pro sebe širokou plochu. Stará letiště, opuštěné budovy a podobné prostory dodají fotografiím tajemnou atmosféru.

Prskavky

Drobnost, která rozzáří každé večerní fotografie. Pokud plánujete svatbu, oslavu nebo výročí a přejete si tento okamžik zvěčnit, použijte právě prskavky. Během jejich prskání vznikají ty nejkrásnější momenty s okouzlujícím světlem, které pomalu není třeba následně upravovat. Opět si ale dávejte pozor na bezpečnost, obzvlášť pokud budete fotit děti.

Stejně kouzelně fungují také vánoční světýlka, která nemusíte využívat jen v době svátků. Při focení aktů nebo portrétů jemně osvítí jen určité části. Nemusíte se tak příliš trápit s retuší a fotografie si zachová svou tajemnou tvář a kouzlo.

Umělý déšť

Fotky v dešti působí něžně a romanticky. Fotograf už ale takové pocity nezažívá, protože se bojí především o svou techniku. Pokud chcete vytvořit dílo, kde použijete umělý déšť, využijte rozprašovač a skleněnou desku. Vodu na ní nastříkejte a dejte mezi objektiv a focené osoby nebo objekty. Vzniknou vám tak okouzlující fotografie.

Další podobné články ohledně focení: